• Facebook
 • Twitter

Nieuws

 • Nieuwe rubriek open plaatsen

  Nieuwe rubriek open plaatsen

  Vanaf nu vindt u op onze website een nieuwe rubriek OPEN PLAATSEN.
  In deze rubriek zullen de GOMM-voorzieningen hun open plaatsen bekend maken.
  Hoe het dus zeker in de gaten!

 • vzw A. Verburght verbreekt wereldrecord

  vzw A. Verburght verbreekt wereldrecord

  Al 40 jaar lang verlegt vzw A. Verburght grenzen. Samen met de bewoners met een motorische beperking, blijven de medewerkers gaan voor dingen die op het eerst zicht misschien onmogelijk lijken. 
  Wat is er beter om dit in de kijker te zetten dan een wereldrecordpoging?!
  Op 24 juni 2017 vierde vzw A. Verburght haar 40ste verjaardag met een groot feest.
  Als kers op de taart deden ze een poging om het wereldrecord rolstoelpolonaise te verbreken.
  Het vorige record (Nederland) stond op 117 deelnemers in een rolstoel.

  Ter voorbereiding van de recordpoging werden in Landegem een 100-tal rolstoelen afgeleverd door HMC, Rotaryclub Gent-Noord, de Thuiszorgwinkel en AZ Alma. Zo konden alle aanwezige familieleden, vrienden, buren, medewerkers en toevallige passanten deelnemen aan de rolstoelpolonaise.
  Dankzij hun deelname en die van de bewoners en ex-bewoners van vzw A. Verburght, vzw DVC De Triangel, vzw Humival en MFC Ten Dries, konden we het wereldrecord verpletteren!
  Met maar liefst 150 deelnemers in een rolstoel, mogen we het wereldrecord op onze naam schrijven!
  En daar zijn we heel trots op! Bedankt aan alle deelnemers!

 • Mathias

  Mathias

  Ik ben Mathias, begeleider bij vzw A. Verburght sinds 2012. Samen met mijn collega’s organiseer ik maandelijks het praatcafé in Landegem. 
  Als verantwoordelijke voor het praatcafé zoek ik een leuke activiteit, maak ik een poster en nodig ik mensen uit verschillende voorzieningen in de buurt uit. We hebben al verschillende activiteiten gedaan in het praatcafé: van poppentheater, over singstarwedstrijd, tot bingonamiddag met pannenkoeken. 
  Het is altijd leuk om mensen uit andere voorzieningen te verwelkomen in Landegem. Het geeft ook veel voldoening als er veel volk komt. Veel volk betekent ook veel kansen om nieuwe mensen te ontmoeten. 
  Voor ons als begeleiders is het leuk om begeleiders uit andere voorzieningen te leren kennen en bezig te zien. Voor onze bewoners is het een verrijking om andere mensen te ontmoeten en samen een activiteit te doen. 
  Het is altijd heel gezellig in het praatcafé! Zin om eens langs te komen?

 • Stefanie

  Stefanie

  Ik ben Stefanie van Wynsberge. Ik ben 25 jaar en ik woon in De Triangel.
  Samen met 7 andere personen volg ik 1 keer per week op dinsdagnamiddag circuslessen in de Circusplaneet.  Er doen ook nog mensen mee die in andere voorzieningen wonen.
  Een bruin busje komt ons ophalen en voert ons naar de circuskerk in Malem. Het is een vriendelijke chauffeur. We doen veel oefeningen met doeken; we hangen erin en proberen er in te zitten en op recht te staan. We werken ook met de diabolo en soms leren we jongleren met een balletje. We klimmen op elkaar zoals een piramide. 
  Er zijn drie begeleiders die ons helpen met de oefeningen. Ik vind ze alle drie leuk. 
  Er liggen ook nog veel matten in de circuskerk en een trampoline. Die heb ik nog niet geprobeerd, ik zou er wel niet willen afvallen. 
  Als ik thuiskom van de circusplaneet, drinken we eerst koffie en dan  kuis ik nog het hokje uit van mijn konijntje Snuffel.


 • Eric

  Eric

  Mijn naam is Eric. Ik ben geboren in 1970 en woon al sinds 1990 in vzw A. Verburght. 
  Omdat ik een motorische beperking heb, word ik daar geholpen bij mijn verzorging, de maaltijden, … In de namiddag heb ik een mooi gevuld programma met activiteiten die georganiseerd worden door vzw A. Verburght vb. crea, kunstacademie Eeklo, fietsen, zwemmen, boccia, ... 
  Ik werk graag met mijn handen. Vroeger was er een houtatelier in vzw A. Verburght en dat vond ik zeer leuk. Nu is dat er niet meer en dat vind ik heel jammer. 
  Ik hoorde dat er in De Triangel wel een houtatelier is. Vanuit het samenwerkingverband GOMM kon ik begin 2017 eens gaan proefdraaien in dat atelier. En dat was helemaal mijn ding! Dus mijn begeleidster Leen en ik hebben uitgepluisd hoe ik van Verburght naar De Triangel kan geraken. Door weer en wind fiets ik naar Lovendegem (want echte mannen kunnen tegen een stootje). Da’s een heel eind en soms ben ik toch wel een beetje ongerust dat er eens iets fout zal lopen onderweg. Mensen die mij niet zo goed kennen begrijpen me namelijk moeilijk als ik iets probeer uit te leggen… 
  Maar Leen heeft me de weg naar de Triangel aangeleerd. We hebben die samen geoefend, en ik weet ook wat ik kan doen als ik een probleem heb onderweg. 
  Het is best wel inspannend, dat fietsen, maar dat ik hierdoor tweewekelijks met m’n handen met hout kan werken vind ik fantastisch. Ik ben heel trots op mijn werk!

CONTACTEER EEN COACH
VIA DE ZORGLIJN

© 2019 GOMM | Algemene voorwaarden | Privacy